Ilona

tiistai 3. marraskuuta 2015

Keppien edistyminen

Tänä syksynä otettiin viimeinkin kepit tehotreeniin! Otin itseäni niskasta kiinni ja päätin, että NYT ne treenataan kuntoon. Sellaiseen kuntoon, että voitaisiin ajatella niitä virallisiakin kisoja ihan oikeasti. Tosin tavoitteen kisojen korkkaamisesta olen siirtänyt keväälle; viimeistään huhtikuun aikana on kisat korkattava. Ennemminkin, mikäli siltä tuntuu ja näyttää. Paineita ja stressiä en tästä kuitenkaan ota. Mikäli musta tuntuu, ettei vielä huhtikuussakaan olla valmiita, niin sitten ei olla. Mutta tavoite on asetettu ja siihen tähdätään! Meidän talvitreenaaminen tosin näyttää nyt hieman haasteelliselta, sillä meillä ei ehkä olekaan hallia missä voisi treenata aksaa.. Maneesi toki olisi näillä näkymin vuokrattavissa aina silloin tällöin, mutta katsotaan nyt mitä tuleman pitää. Tammikuussa olisi alkamassa Nurmossa Koirakoulu Fiiliksellä "Kepit ja kontaktit" -kurssi, jonne ajattelin yrittää mahtua mukaan! Siitä olisi meille ihan mielettömästi apua! :)

10.7.2014
Nyt syksyllä ollaan saatu treenikaveriksi Jenna ja cavalierinsä Taisto. He kisaavat agilityssä tällä hetkellä kakkosluokassa. Jennan avulla ja opastuksella ollaan näitä keppejäkin nyt saatu edistymään hyvällä tahdilla.
Aloitettiin siis siitä, että jokaisessa keppivälissä oli verkot. Verkothan ei ole olleet kepeissä mitenkään kiinni, Frini olisi niistä päässyt rynnimään läpi, jos vain niin olisi tahtonut - kuuliaisesti kuitenkin on keppejä pujotellut verkkojen avulla. Tätä ollaan Frinin kanssa tehty silloin tällöin ja Frini on pujotellut hyvällä vauhdilla.

22.9.2015 Saatiin pois neljä verkkoa. Tämä ei tietenkään videolle saakka ehtinyt tallentua, sillä kamerasta oli loppunut akku kesken kaiken.. Videolla kuitenkin näkyy, kun kolme verkkoa on poissa ja Frini pujottelee erittäin hyvin! Pari kertaa livahtaa toki välistä pois, mutta uudestaan vaan kepit alusta saakka, niin kyllä se hoksasi, että palkkaa ei tule ennenkuin kepit suorittaa ihan loppuun asti ;)
Frini on myös löytänyt pujotteluunsa tosi kivan vauhdin ja rytmin! Siitä olen erittäin onnellinen; se oikeasti kepittää menemään vikkelään ja keskittyneesti! Erilaisia häiriöitä toki on treenattava (esim. itse kuljen kauempana/lähempänä, juosten/kävellen/sipsuttaen, takaaleikaten jne. Niin ja kai sitä kaatumistakin täytyy häiriönä jossain vaiheessa kokeilla :'D).


28.7.2014
29.9.2015 Verkkoja edelleen poissa neljä - kuusi jäljellä. Yritettiin ottaa viideskin pois, mutta siitä Frini jotenkin hämääntyi suuresti eikä onnistunut millään, kun muutaman kerran yritettiin. Palautettiin sitten yksi verkko takaisin, saatiin onnistunut suoritus ja treeni päättyi siihen siltä kerralta. Eri kulmista lähetyksiä olen nyt yrittänyt harjoitella, kun noissa kepeissä tosiaan vielä on ne verkot, ettei Frinille tule ihan puskista esim. jonkun kisaradan aikana, että ne kepit tosiaan pitäisi osata hakea lähestulkoon mistä suunnasta tahansa.. Ja toki itsellekin hyvää harjoitusta lähetellä eri suunnista eikä aina vaan suoraa edestä. Tällä treenikerralla takaaleikkasin kepeille kerran ja Frini kesti sen hyvin; pujotteli ripeästi loppuun saakka.

16.10.2015 Oli melko pitkä väli, kun ei ehditty treenailemaan laisinkaan. Meidän kentällä ei ole valoja, joten kun valoisaan aikaan ei ehtinyt kentälle, niin jäi treenaamatta kokonaan - ei pimeässä mitään näe.. Harmittaa kyllä, mutta ehkä ne kepit siitä kuitenkin pikkuhiljaa etenee. Tänään nimittäin saatiin pois viisi verkkoa! Mahtava juttu! Hehee, ja ne toiset viisi verkkoa olisi vielä jäljellä.. Ollaan aloitettu treeni yleensä niin, että joka välissä on verkot ja sitten oon poistanut verkkoja jokaisen toiston jälkeen aina yhden kerrallaan. Nyt kun päästiin tuohon viiteen, lopetettiin treenit siltä erää ettei vain tule epäonnistumista! :D Seuraavalla kerralla voisikin yrittää aloittaa kepittelyn niin, että ottaakin heti ekalta toistolta pois pari verkkoa.


22.10.2015
22.10.2015 Tein kuten viime kerralla suunnittelin; jätin heti pois pari verkkoa. Hups, Frini livahti välistä pois. Uudestaan vaan lähetys kepeille ja onnistui. Poistin kolmannen verkon ja pujoteltiin onnistuneesti. Samantien poistin neljännen ja taas kepiteltiin onnistuneesti. Pidettiin pieni tauko, jonka jälkeen poistin viidennen verkon. Tätä pujoteltiin pari kertaa hyvällä vauhdilla, joten poistin alkupäästä vielä kuudennenkin verkon - vähän riskillä. Onnistui! Lopetettiin sitten siihen treeni tältä erää. Täytyy vielä mainita, että aika kurjassa kelissä treenattiin - oli kylmä ja satoi vettä, joten kentän pohjakin oli aika ällöttävän kurainen. Vaan eipä se flikkaa haitannut ollenkaan - hyvä vaan :p

27.10.2015 Käväistiin kentällä treenaamassa keppejä sekä kontakteja. Verkkoja kepeiltä oli poissa viisi. Edelliskerralla saatiin pois kuusi verkkoa, mutta nyt en ottanut riskiä, että epäonnistuisi - joskus riskit kannattaa, kuten viime kerralla, mutta nyt koirasta huomasi, että sen vauhti jo hivenen hidastui pujottelussa ja alkoi väsymään toistoihin vaikka taukoja toistojen välillä toki pidettiinkin. Siispä päätin, että lopetetaan keppien treenaus tältä kerralta sitten tuohon.
Frinillä oli kuitenkin vielä energiaa muuhun aksaamiseen, joten muutama kerta harjoiteltiin puomilla kontakteja. Kovasti pitäisi vahvistella 2on2off -asentoa. Frini kyllä pysähtyy, jos itse hidastan siinä kohdalla vauhtiani/pysähdyn itsekin. Täytyisi kuitenkin opetella sitä niinkin, että pystyn itse jatkaa etenemistä ja koira pysähtyy liikkumisestani huolimatta ja lähtee liikkeelle luvan saatuaan. Jospa päästäisiin tämän tekstin alussa mainitsemalleni kurssille, niin ehkä viimeistään siellä voisimme perehtyä tähän asiaan!

Kaverini oli seuranamme ja lopuksi testattiin, että toimiiko Frini "vieraan" ohjauksessa - toimi se, vaikka alkuun hetken ihmettelikin, että mihin minä jäin :D Sitten kun tajusi, että Wilma on nyt se joka ohjaa, niin meni ihan normaalisti ja juuri sinne minne Wilma ohjasi :p Tehtiin ihan vaan lyhyt, viiden hyppyesteen U-mallinen rata. Oli tosiaan kiva huomata, että menee se muidenkin kanssa :p

9.6.2014
Summa summarum: Kauanhan me ollaan noiden keppien kanssa jankattu, mutta itse vaan en oikein ole osannut lähteä etenemään opetuksen kanssa. Nyt ollaan kuitenkin ihan mukavasti päästy eteenpäin. Jos oltaisiin osattu itse ja päästy treenaamaan useammin, niin voisihan nuo kepit olla jo valmiitkin, mutta turha se on jossitella :p 
Nyt sitten meidän treenit onkin pienoisella "tauolla". Toki yritetään silloin tällöin jossain käydä treenailemassa, ihan koko talvea ei siis todellakaan olla aksaamatta. Ensi viikon perjantaina ollaankin menossa Maalahteen treenaamaan pienellä kaveriporukalla; suunnitelmana itsellä ainakin treenata Frinin kanssa muutaman kerran keppejä ja lisäksi jotain pientä ratapätkää :)

1 kommentti:

  1. Moikka! Haastan teidän mukaan Liebster Awardsiin. Käy katsomassa kysymykset :)
    http://suippokarvakuonot.blogspot.fi/2015/11/liebster-awards.html

    VastaaPoista