Ilona

torstai 10. syyskuuta 2015

OnniDog'15 ~ Torstai

Saavuttiin paikalle hyvissä ajoin ennen ensimmäisen koulutuksen alkamista ja ehdittiin rauhassa laittaa koirille häkki(lepo)paikat valmiiksi. Osanottajia ei näin torstaina vielä hirveästi ollut, mutta kuitenkin ihan sopivan kokoiset ryhmät; jokainen sai vuorollaan tarkkaa opetusta ja ohjausta. Agin alkeistunnilla tosin saatiin Frinin kanssa ihan privaattitreenit, kun toinen koirakko ei saapunut paikalle. Tämän päivän kouluttajat olivat ihan huippuja! Sain jokaisesta lajista tosi paljon hyviä vinkkejä jatkoon!

© Hanna Laukkanen Jinsi
Klo 12-13 Näyttelykoulutus, kouluttaja Maria Pesonen (Heta)
Ensimmäisenä vuorossa oli näyttelykoulutusta Hetan kanssa. Ehkä tärkeimpänä neuvona; pidä hihna löysällä, samoin panta -> näyttää kauniimmalta. Jotenkin aina varmistelen paikoillaan pysymistä seisomisessa tuolla, että pidän pantaa vähän kireällä, jolloin se kieltämättä näkyy aika rumasti. Nyt täytyy vaan alkaa luottamaan Hetaan, että kyllä se siinä pönöttää ihan löysälläkin hihnalla :p

© Hanna Laukkanen Jinsi


Klo 13-14 Agilityn alkeistunnit, kouluttaja Susanna Korhonen (Frini)
Vitsit, miten hyvä treeni! Opin ihan hitosti uutta lyhyessä ajassa. Uusi ohjauskuvio/-tekniikkakin tuli tutuksi;
ihmisnuoli ja se toimi hemmetin hyvin! Tuossa yllä rata, mitä mentiin ja tuo ihmisnuoli tehtiin tuohon kohtaan, missä ohjataan koira kolmosputkeen. Rintamasuunta kohti koiraa, varpaat osoittaa putken suuntaan. Kädet käy hieman yli riman ja vähän hidastavat koiraa. Tämä sujui kivasti vaikkei olla tällaista koskaan aikaisemmin tehty! Kutoshypylle vaihtoehtoina oli puolivalssi tai vastakäännös. Ohjasin vastakäännöksellä ja sekin toimi ihan superhyvin!
Sitten vähän unohtui valssata heti vastakäännöksen jälkeen ja ohjata koiraa kasihypylle. Tätä kohtaa uusittiin pari kertaa, kunnes alkoi sujumaan. Putkesta putkeen hyvin, kymppiputken leijeröinti (eli seiskahyppy jäi mun ja putken väliin ja juoksin ohjaamaan 11-hyppyä) sujui myös. Loppurata menikin ihan hyvin. Täytyy toki jatkossa muistaa luottaa koiraan, että se pysähtyy kontaktille ilman, että itse pysähdyn sen viereen. Itse jatkan juoksemista, koira pysähtyy kontaktille ja vasta luvan kanssa tulee pois kontaktilta. Loistava treeni!

© Hanna Laukkanen Jinsi
Klo 15-16 Rally-tokon alkeisryhmä, kouluttajana Elli Kinnunen (Heta)
Elli katsoi alkuun vähän sitä, millaisella innolla koirat seuraa. Heta oli tosi hyvässä vireessä; iloisena seurasi, muttei kuitenkaan pomppinut vaan malttoi pitää jalat maassa ja odottaa, että annan palkan seuraamisesta. Sitten käytiin läpi radalla olevia kylttejä yksitellen.

Ratapätkällä oli seuraavat kyltit;
Lähtö
Koira eteen, vasemmalta sivulle, istu
Pujottelu
Saksalainen käännös
270* oikeaan
Istu + Maahan
Maali

Mentiin rata läpi ja voi vitsit Heta teki kivasti kaiken, se oli niin täysillä mukana hommassa :D Saksalainen käännös on meille vielä hankala, sitä pitäisi treenailla ilman hihnaa, jotta sais sen sujumaan myös hihnan kanssa :p 270* oikeaan kääntyessä Heta melkein ehti istahtaa. Muuten rata meni kyllä tosi kivasti! ♥

© Sanna Riihiluoma
Klo 16-17 Rally-tokon jatkoryhmä, kouluttajana Elli Kinnunen (Frini)
Tehtiin ratapätkä, jossa kyltit;
Lähtö
Koira eteen, vasemmalta sivulle, istu
Pujottelu
Liikkeestä maahan
Käännös vasempaan
Koira eteen + 1 askel peruuttaen, istu + 2 askelta peruuttaen, istu + 3 askelta peruuttaen, istu
(Houkutus)
Maali

Ennen rataa harjoiteltiin myös houkutuksesta luopumista. Annettiin koiran itse oivaltaa asia; ei nypitty hihnasta, eikä annettu mitään suullisia apuja tms. vaan palkattiin heti, kun koira itse otti kontaktia meihin. Itse en radalla suorittanut houkutusta vaan lopetettiin tuohon peruutteluun, kun tuo houkutuksesta luopuminen ei vielä kovin vahvaa ole :p Frini teki kaiken radalla tosi kivasti. Peruuttaessa tosin vähän tallasi mun varpaille nakkia hamutessaan kädestäni :p Tämäkin oli tosi kiva treeni ja saatiin treenaamiseen hyviä vinkkejä!

Klo 17-18 Tokon alkeisryhmä, kouluttajana Elli Kinnunen (Frini)
Perusasentotreeniä ~ Käsi sivulle nyrkkiin (n. 15-20cm päässä kropasta), palkka(nakki) nyrkin sisään ja odotettiin, että koira itse tarjoaa perusasentoa; Frinillä kun kuitenkin siitä jo pieni haisu on, mutta juurikin tuo mun käsiapu pitäisi saada pois. Tässä oikein huomasi, miten sen aivot raksutti ja kyllähän se melko nopeasti oivalsikin, mitä oikein odotin ^_^
Seuruutreeniä ~ Vasen käsi suorana sivulla, palkka oikeaan käteen. Oikea käsi edestä n. 90asteen kulmassa vatsan yli vasemmalle sivulle (rinnan alapuolelle), muutama askel seuruuta, palkka oikeasta kädestä. Vähän ennenkuin pysähdyt, siirrä palkka vasempaan käteen, jotta saat koiralle kunnon perusasennon (jos siis koira jää vinoon, taakse tms.). Näillä eväillä lähdetään opettelemaan seuruuta kotona. Tosin ensin vahvistellaan tuota perusasentoa enemmän :)
Luoksetulotreeni ~ Jätettiin koira Ellille, innostettiin koiraa ja kutsuttiin nimeltä "Frini, tuletuletule, Frini tääääällä!" ja heilutettiin palkkalelua koiran nähden. Omistaja siirtyi noin kymmenen metrin päähän ja juuri ennenkuin pysähtyi, muuttui koiran silmissä tylsäksi ja kutsui koiran. Koiralle superpalkka kun saapui luokse; lelulla leikkimistä ja paljon kehuja. Näin saadaan koira tajuamaan, että vaikka ohjaaja olisi tylsä, siitä seuraa kuitenkin jotain hyvää.
Paikkamakuutreeni ~ noin 1min, välimatka noin 2metriä :D Ja juuri kun olin menossa palkkaamaan, neiti päättää nousta... Tietenkin :D Uudestaan makuulle, kävelin noin metrin päähän ja ihan parin hassun sekunnin kuluttua jo palasin palkkaamaan ja vapauttamaan.

Mahtavasti Frini jaksoi vaikka olikin kaksi tuntia peräkkäin; ensin rallya ja sitten tokoa. Toki eihän me koko aikaa tehty vaan pari toistoa ja tauko, pari toistoa ja tauko jne.


Koulutuksien jälkeen vietiin koirat majapaikallemme lepäilemään ja lähdettiin itse vielä takaisin Himokselle, jossa klo 19 alkoi OnniDogin avajaiset. Avajaisten ohjelmassa oli mm. flyball-, agility- ja kickbikenäytökset. Mielenkiintoiset ja kivat näytökset, mukava katsoa osaavia koirakoita. Koiratkin niin nauttivat siitä hommasta mitä saivat tehdä! Kickbikessa saksanseisoja vedätti menemään niin kovasti, että mua olisi jo ainakin ihan pelottanut olla kyydissä.. :D Mut onhan se hienon näköistä, kun sen osaa!


Nyt sitten katseet kohti huomista, uutta koulutuspäivää, jolloin ohjelmassa on Hetalla näyttely- sekä verijälkikoulutusta ja Frinillä agin alkeet ja pallopaimennus. Sannan kanssa käydään kuuntelemassa Jaana-Kaisa Timosen ja Tommy Wirénin luennot. Innolla ootan huomista, mutta nyt unta palloon, niin huominenkin tulee nopeammin :)

2 kommenttia:

  1. Ootte ollu Ellin koulutuksessa! :) Se on kyllä ihan loistava valkku. Mähän oon käynyt sen koulutuksissa Pongon kanssa kun se on täältä Jyväskylästä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo! Oli kyllä todella huippu! Sain tosi paljon vinkkejä jatkoon! Mulla kun on ollut vaikeuksia saada perusasennostakin se käsiapu häivytettyä, samoin seuruusta, niin nyt saatiin tosi hyvät vinkit millä sitä lähteä häivyttämään! Ja etenkin se oli suuri plussa, kun hän osas neuvoa tosi selkeästi :D

      Poista