Ilona

maanantai 31. elokuuta 2015

Niistoja

Käytiin kentällä treenaamassa aksaa Jennan ja cavalier-Taiston kanssa. Jenna oli suunnitellut lyhyehkön ratapätkän, jota sitten harjoiteltiin. Rata näytti tältä:


Kolmoshyppy ohjattiin niistolla (oikealla kädellä "vedettiin" koira hypyn yli, koira hyppäsi selän takaa ja ohjauskäsi vaihtui vasempaan, jolla lähetys putkeen). Samoin vitoshypyllä olisi ollut tarkoitus, että koira jää hetkeksi selän taakse (katse kuitenkin koirassa koko ajan) ja ohjaus vasemmalla kädellä kutosputkeen, josta hypyn kautta keinulle ja siitä vielä viimeiset kaksi hyppyä.

Aluksi jätin targetin kakkoshypyn taakse ja harjoiteltiin sitä, että Frini suuntaa kohti kakkoshyppyä vaikka seisonkin jo kolmosesteen takana valmiina. Meni ihan hyvin, vaikka välillä unohdin "työntää" koiran kakkoshypylle. Saatiin tuo kolmoshypyn kohta sujumaan melko nopsaa ihan hyvin. Sitten junnattiinkin hetki vitoshypyllä, jossa en saanut ajoitettua ohjaustani ollenkaan oikein. Vaihdettiin ohjaustekniikkaa ja kokeiltiin poispäinkäännöstä (vai sylikäännös.. Ei muista :D) -> toimi. Sitä sitten muutaman kerran vahvisteltiin. Sitten kun olisi pitänyt jatkaa rataa kohti keinua, katosi ohjaajalta ajatus täysin :D Seiskahyppy kyllä hypättiin ihan ok, mutta sitten täydellinen black out. Palkkasin koiran ja uudestaan nelosputkesta eteenpäin. Saatiin rata mentyä loppuun saakka ja jätettiin tämä harjoitus nyt siihen. Ihan kiva ratapätkä oli kyllä, sitä voisi itsekseenkin käydä joskus treenaamassa.

Hetan kanssa mentihin puomi pari kertaa, targetti lopussa ja pysähtyminen 2on2off -asentoon. Puomille meno on Hetan mielestä jännittävää, sitä pitää rohkaista vähän reilummin, että menee. Mutta sitten kun rohkaisee mielensä ja alkaa kiipeämään, kiipeääkin ihan reippaasti. Mutkaputkeakin otettiin Hetan kanssa pari kertaa kummaltakin ohjauspuolelta. Putkeen syöksyi reippaasti ja haki palkan targetilta. Hepsun treeni pidettiin näin lyhyenä, jottei sen mielenkiinto mene. Hyvä lopettaa sen kerran treeni, kun koiralla on vielä intoa ;)

Lopuksi otettiin Frinin kanssa vielä keppejä. Verkot, kyllä. Joka välissä. Ensin lähetys kepeille pari kertaa niin, että ne verkot tosiaan oli jokaisessa välissä. Sitten kokeiltiin poistaa keskeltä yksi verkko. Koiran lähetys kepeille ja eiköhän Frini suihkaise kepeiltä ulos siitä välistä mistä pystyi. Uusi yritys niin, että Jenna seisoi esteenä avonaisella kohdalla. Frini pujahti taas ulos ja Jenna siirtyi vielä hitusen lähemmäs esteeksi. NYT se onnistui, Frini pujotteli hienosti loppuun saakka. Jenna siirtyi vähän kauemmas ja Frini pujotteli taas oikein hienosti - ei edes vilkaissut Jennaan päin. Kolmas kerta vielä niin, että Jenna meni vielä ihan pikkuisen kauemmas ja pujottelu onnistui; Frinin focus oli koko ajan eteenpäin! :) Toisille pikkujuttu, meille suuri! Täytyykin kokeilla treenata noita keppejä jatkossa tällä tavalla..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti