Ilona

keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Hetan ekat rallyepikset

Heta korkkasi tänään rallyepikset luokkana mölli-alo, jossa sai käyttää herkkuja radan aikana. Käskyjähän Heta ei oikeastaan osaa, mutta seuraa ihan kivasti käsimerkkejä. Tuomarina epiksissä oli Ville Vainionpää. Mölliluokan radalla oli 9 tehtäväkylttiä. Rata oli suhtkoht helppo; ei eteentuloja eikä koiran kiertämisiä. Frinin kanssa ne olisi olleet ihan ok, lähinnä Hetan kohdalla sellaiset olisi laittanut mietityttämään, että mitenköhän sujuu :') Rata näytti tältä (tosin Istu + kierrä koiran ympäri -kyltti puuttui radalta):


Frinin ilmoitin epiksiin myös mölli-aloon ja oltiin vuorossa heti kolmantena. Ilmoitin sen mölliin, koska herkut sai siinä ottaa tarvittaessa käyttöön ihan luvan kanssa. Suunnittelin kuitenkin, että palkkaan herkulla vain jos on pakko; toisinsanoen jos koira alkaisi näyttämään siltä, että sitä ei kiinnosta tai jos vire alkaa laskemaan. Jossain vaiheessa radalla kuitenkin palkkasin sen vaikka ei olisi välttämättä tarvinnut, koska vire oli hyvä ja Frini teki innoissaan. Jotenkin vain se palkka sieltä automaattisesti lipsahti, mutta noh.. Josko huomisissa epiksissä sitten yrittäisi uudelleen toteuttaa tämän suunnitelman, mikä nyt meni mönkään :'D Tuomarin kommenttina arvostelulomakkeeseen oli kirjattu: "Vauhdikasta" :p Videon suorituksesta löydät TÄÄLTÄ.
Frinille pisteitä radalta 100/100 (aika 49s) ja sijoitus 2/13. Ensimmäiseksi sijoittunut voitti meidät vain kahdella sekunnilla :D

Muutama koirakko välissä ja sitten Hetan kanssa radalle. Nakkien voimalla mentiin oikeastaan koko rata läpi, mutta sehän oli tässä luokassa ihan sallittua :p Ihan kivasti Hepsu teki lähes koko ajan, muutamassa kohtaa sain vähän innokkaammin sitä houkutella; maassa olisi ollut jotain mielenkiintoisia hajuja, mutta onneksi nakki vei voiton. Olihan tuolla radalla "hieman" ylimääräistä loikkimista, haistelua ja pyörähdyksiä. Ja nyt kun videolta katsoo, niin pistevähennyksiä olisi oikeasti tullut enemmänkin :') Esimerkiksi tuolta seiskatehtävältä (270* vasempaan) olisi voinut ottaa -10 pistettä, koska a) minä sekoilin hihnan sekä herkkujen kanssa, ja b) Heta istahti, enkä uusinut ^^' Mutta siihen nähden ihan ok rata, vaikka Hetan kanssa ei olla treenailtu tämmösiä oikeastaan ollenkaan.
Ekalta tehtäväkyltiltä KYL -1 ja neljänneltä UUSI -3, TVÄ -3.
Tuomarin kommenttina arvostelulomakkeessa luki: "Rauhallinen suoritus" :p Videon suorituksesta löydät TÄÄLTÄ.
Pisteitä radalta 93/100 (aika 1min 38s) ja sijoitus 13/13. Taso oli siis melko kova!


Videoinnista kiitokset Jennille! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti