Ilona

perjantai 24. heinäkuuta 2015

Agitreeniä Kankaanpäässä


Tällaisella poppoolla oltiin tänään Kankaanpäässä treenaamassa agilityä. Kuvassa vasemmalta oikealle: Hazy (Say Wuf Hazy Hope), Neo (Say Wuf Hacker Hope), wannabe-collie Brando, Fami (Say Wuf I Can Win), Wimma (Say Wuf Winning Ways) ja Frini. Näistä Fami ja Frini ovat sisaruksia ja Wimma on Frinin täti (eli emän sisko). Hazy ja Neo ovat sisaruksia keskenään ja heille Frini on tätipuoli (eli Hazyn ja Neon isä, Hoax, on Frinin velipuoli).

Miia saapui Famin, Wimman ja Hazyn kanssa paikalle ja Ulla Neon ja Brandon kanssa. Halli oli varattu meille pariksi tunniksi ja hyvät treenit ehdittiin siinä ajassa pitää - kaikki muut treenasivat paitsi Brando - hän oli paikalla vierailevana tähtenä.
Miia oli suunnitellut meille tällaiset radat:


Eka mentiin numeroitua rataa, jossa oli 24 estettä ja sitten aakkostettua rataa, jossa esteitä oli 19. Noh, itsepä haluttiin juosta, kun Miia kysyi, että kieputusta vai juoksua :p

Numeroitu rata:
Jätin koiran lähtöön ja siirryin noin puoleen väliin kohti seuraavaa estettä; puomia. Frini juoksi ohi - meinasi mennä, mutta väisti viime hetkellä. Uudelleen "kiipee" ja sitten mentiin. Pysäytin alastulokontaktille ja palkkasin. Sitten putkeen ja 4-5 -hypyt hyvin, 6-hypylle juoksin liian kauas enkä ohjannut kunnolla. Uudestaan putkesta lähtien ja nyt unohdin tyrkätä vähän enemmän koiraa takaakiertoon. Vielä otettiin uudelleen putkesta lähtien ja nyt onnistuttiin menemään sujuvasti A-esteelle saakka. Aa:lta kielto. Käskytin uudestaan "kiipee" ja kannustin, pysäytin alastulokontaktille ja palkkasin. Jätin koiran odottamaan alastulokontaktille ja vapautin "tule + putkeen" -käskyllä, kun olin ehtinyt 11-hypyn kohtaan. Vapautuksen jälkeen juostiin lujaa - jäin jälkeen ja käskytin "menemenemene", mutta ei toiminut; Frini alkoi katsomaan ja ihmettelemään, että minne sitten. Lähetin uudelleen 10-putkeen ja 11-hypyn jälkeen huusin "putkeen", mikä toimi - Frini jatkoi menoaan kohti putkea.

13-putken jälkeen Frinin oli tarkoitus mennä keinun sijaan putkeen (merkitty suluilla), mutta neiti valitsikin keinun, enkä enää siinä vaiheessa hoksannut kertoa sille, että sen täytyy hidastaa vauhtiaan.. Tulipa hieno lentokeinu.. Onneksi ei kuitenkaan jäänyt traumoja, sillä mentiin sitten keinu heti perään uudelleen, mutta hieman maltillisemmin :p Palkkasin alastulokontaktilla ja edettiin renkaalle; Frini hyppäsi sen ihan oikein! Tästä 19-hypylle onnistuneesti, jonka jälkeen palkkasin Frinin. Me ei keppejä edes kokeiltu, koska ne on edelleen yksittäisenäkin vielä niin kesken. Sitten vielä loppupätkä; vauhtisuora. Hemmetin nopee tuo koira kyllä on ja putkiin se irtoaa niin mielettömän hyvin! ♥

Aakkostettu rata:
Videopätkiä tästä radasta näet TÄÄLTÄ. Koira lähtöön ja itse siirryin ekan hypyn taakse. Alkusuora vauhdilla, sitten putken jälkeen tuli ohjaajalle lähes täydellinen blackout, että minne sitten! Viime hetkellä muistin, että keinulle, jota Frini ei sitten kunnolla suorittanut vaan loikkasi alas ennen aikojaan. Otettiin uudestaan mutkaputkelta ja nyt päästiin hyvin A-esteelle saakka; alastulokontaktilla vaan ei pysynyt vaikka "odota" käsky kävi. Ohjasin uudelleen alastulolle ja nyt jäi odottamaan. Siirryin K-hypyn kohdalle ja sitten taas juostiin. Palkkasin M-putken jälkeen, sillä seuraavana esteenä olisi olleet kepit.
Jatkettiin O-hypyltä, P-hypyn ohi juoksi, joten aloitettiin uudetsaan O-hypyltä ja tällä kertaa onnistuneesti loppuun saakka. Pysäytin puomin alastulolle, palkkasin, kävelin vähän eteenpäin ja kävin vielä palkkaamassa, kun pysyi 2on2off -asennossa hyvin.


Toisella kierroksella vähän keskusteltiin, pitääkö siinä lähdössä istua vai ei - pitäähän siinä. Alkusuora taas hyvällä vauhdilla ja hienosti keinulle - alastulolta tosin varasti, enkä sitten sitä vaatinut uudelleen vaikka ehkä olisi pitänyt. Jatkettiin renkaalle, siitä hyppy ja putkeen. Tässä kohtaa meinasin sekoittaa radat; olin menossa ohjaamaan hypylle, kunnes muistinkin, että A-esteellehän seuraavaksi pitikin! :D Täpärä pelastus, pienen mutkan Frini ehti tehdä, mutta meni kuin menikin Aalle. Alastulokontaktilla ei taaskaan meinannut pysyä. Pitkä suora kivasti ja palkkaus M-putken jälkeen. O-hypyltä loppuun asti hyvin.

Lopuksi vielä harjoiteltiin leijeröintiä. Lähetin koiran M-putkeen ja siitä (14)-putkeen. Kun Frini meni (14)-putkeen, itse liikuin niin, että keinu jäi mun ja putken väliin. Palkkasin heittämällä lelun, juuri kun Frini tuli putkesta ulos. Vau, se onnistui - eipä olla taidettu aiemmin tuollaista tehdäkään ^_^ Renkaankin neiti hyppäsi joka kerralla oikein!
Kyllä se siitä! Kai se kohta olis tosiaan kisavalmis, mutta ne kepit, ne kepit.. :p

Miialle ja Ullalle suuret kiitokset treeniseurasta! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti