Ilona

keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Agiliitoa

Keskiviikko ja ohjatut aksatreenit Jurvassa. Radat näyttivät tällä kertaa tällaisilta:


Ensin mentiin numeroitua rataa kahdessa eri osassa. Keppejä me ei Frinin kanssa edes yritetty rataan yhdistettynä, kun ovat yksittäisenä esteenäkin vielä kesken.
Koira lähtöön istumaan ja itse putken kohdalle. Koiralle lähtölupa "tule" ja liikkeelle. Putken jälkeen oli kaksi mahdollista ohjausta; vasemmalla kädellä ohjatessa takaaleikkaus tai oikealla kädellä ohjatessa ihan vaan rintamasuunnalla näyttäen koiralle minne ollaan menossa, ettei jatkanut neloshypyltä suoraan (F:llä merkitylle hypylle). Itse valitsin tähän kohtaan tuon rintamasuunnalla ohjaamisen. Jostain syystä Frini kiersi vitoshypyn eikä hypännyt sitä. Nähtävästi menin itse liian lähelle vitoshyppyä, sillä kun ohjasin vähän kauempaa, Frini hyppäsi oikein. Pituuden (este nro 6) jälkeen takaaleikkauksella kerrottiin koiralle, että seuraavaksi suunnataan kepeille. Kepeillehän me ei menty, mutta sinne suuntaan kuitenkin sain koiran kääntymään. Vähän meinasin törmätä koiraan ja siitä aiheutui pientä hämmennystä, mutta Frini loikkasi hypyn ja kääntyi kohti keppejä, johon sitten palkkasinkin sen lelulla. 
Takaaleikkauksia meidän täytyy vielä harjoitella - ajoitus!

Seuraavaksi lähetin Frinin putkeen (9) ja vauhdilla 10-11 hypyt, koira putkeen ja takaaleikkaus. Pari viimeistä hyppyä säheltäen. Täytyis eteenmenoa vahvistella; Frini sen kyllä osaa, mutta nyt on vissiin päässyt vähän unohtumaan "menemenemene" -käskytys :p
Lähetin uudestaan ysiputkeen ja 11-hypyn jälkeen oli tarkoituksena kokeilla sokkaria, mutta vähän unohdin, että mitäs olinkaan tekemässä ja meni takaaleikkaukseksi. Palkkasin Frinin, kun tuli putkesta ulos. Vielä uusi yritys ja tällä kerralla sokkari onnistui ja päästiin koko ratapätkä loppuun saakka onnistuneesti!

Pientä taukoa tähän väliin. Juomaan vettä ja otin Hetankin autosta vähän treenailemaan häiriössä. Se teki oikein innokkaasti temppuja vaikka ympärillä muutama vieras koira olikin. "Istu", "maahan" ja "tanssi" oli harjoituksessa nyt ja hyvin sujui. Frinin pyysin istumaan ja odottamaan sen aikaa, kun tein Hetan kanssa ja Frini malttoi hienosti! Palkkailin välillä tietenkin sitäkin, kun niin upeasti malttoi odottaa :)

Pian tulikin jo taas Frinin vuoro mennä kentälle ja nyt vuorossa aakkosilla merkitty rata.
D-hypyn jälkeen kerrottiin rintamasuunnalla koiralle mikä hyppy suoritetaan ja kun nähtiin, että koira sen hyppää, käännettiin rintamasuunta kohti F-hyppyä, jonne koira 'tuupattiin' takaakiertoon. Hankaluuksia meille tuotti juurikin tuo E-hyppy. Menin alkuun liian lähelle ja Frini kiersi hypyn. Seuraavalla toistolla ohjasin kauempaa, Frini hyppäsi ja jatkettiin rata loppuun saakka. Lopuksi otettiin vielä kerran putki sekä D- ja E-hypyt ja palkkasin Frinin heti E-hypyn jälkeen heittämällä lelun E- ja F-esteiden välistä. Siihen oli hyvä lopettaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti