Ilona

sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Epävirallista ralleilua ja liitelyä

Kuten jo eilen mainitsinkin, niin tänään tosiaan suunnattiin Seinäjoen Hurtta-hallille Frinin kanssa. Ohjelmassa ensin kymmeneltä aamulla rally-tokoepikset ja sitten päivällä neljältä agiepikset. Rally-tokossa osallistuimme vain mölli-ALOon (radan aikana sai palkata) ja agissa supermölliin. Jospa ensin käydään läpi rally-toko ja sen jälkeen agility.

Rally-tokon mölli-ALOon meitä oli ennakkoilmoittautunut yhteensä 16 koirakkoa, joista paikalla taisi olla noin kymmenen. Tehtäväkylttejä radalla oli 10 ja tuomarina Anne Huhtanen. Kokeilin tänään Frinin kanssa radalla sellaista, että sitä herkkupalkkaa ei ihan joka tehtävän jälkeen tulekaan. Kädessäni kuitenkin pidin herkkua hätävarana, jolla sitten välillä houkuttelin ja innostin koiraa enemmän. Vielä huomaa, että koiran mielenkiinto vähän hiipuu, kun herkkupalkan saamisessa on pidempi väli - tätä palkattomuutta siis harjoitellaan vielä ennenkuin mennään virallisiin kokeilemaan ;)



1. 360* oikealle - meni hyvin, ei muuta mainittavaa :p

2. Koira eteen, oikealta sivulle - istuutuessaan eteen vähän loikkasi (hamusi kädessäni ollutta herkkua), mutta se ei näemmästä haitannut. Haluan kuitenkin saada loikkimisen pois. "Takaa" käskyä harjoitellaan vielä :)
3. 270* käännös vasempaan - ihan ok, suhtkoht tiivis käännöskin. Vähän sähläsin remmin kanssa tuossa kohtaa, kun jäi edellisen tehtävän jälkeen väärään käteen :P
4. Pujottelu - Hienosti. En tiedä mikä tuo "töksähtävä" liike on viimeisen tötsän kohdalla :D
5. Istu, kierrä koiran ympäri - Näppärä istuminen! Herkkua vähän hamusi kädestäni, muuten ok :)
6. Käännös oikeaan - *peukku*. Vähän koira jäi jälkeen käännöksen jälkeen, muuten ihan ok. Tai sitten jos jotain petrattavaa etsii, niin voisihan tuo käännös vähän napakampi toki olla.
7. Istu - Nopea istuminen!
8. Vasen täyskäännös - eli saksalainen, jossa mulla käskysanana "saks". Vähän jäi ihmettelemään, mutta sentään ei remmi kiristynyt vaan ripeästi huomasi lähteä seuraamaan :P
9. 270* käännös oikeaan - kivan tiivis. Eipä muuta mainittavaa :D
10. Käännös vasempaan - hieno! Ainakin omasta mielestä :p

Jännitti vähän ja radalta poistuessa tuli fiilis, että tehtiinkö me kaikki tehtävät oikeasti? Tuntui, että mentiin niin nopeasti koko rata, jotta jäiköhän meiltä nyt jotain suorittamatta - mutta ei jäänyt, kyllä me kaikki suoritettiin mitä pitikin :p
Hetken odoteltiin, että myös muut mölleilijät saivat ratansa suoritettua ja sitten olikin jo palkintojenjako. Ihan älyttömän suurena yllärinä tuli se, että me oltiin ykkösiä, pistein 100/100 (aika: 1.03.31)! Tuomarin kommentti suorituksesta; "Hieno, taitava suoritus!" ^_^
Kiitokset Jennille videoinnista!



Agilityn supermölleissä menimme maksirimoilla (50cm) ja lähdimme neljäntenä. Varsinaisia startteja taisi supermölleissä olla kymmenen. Esteitä radalla oli tällä kertaa kaksitoista ja tuomarina Maija Viitanen.
Radalle menimme vähän hämmennyksessä ja kiireellä, kun en ihan ollut perillä vielä miten tuosta seinälle heijastetusta näkymästä katsottiin oma vuoronsa - meidän vuoro tulikin siis nopeampaa kuin odotinkaan. Alussa oli kyllä semmostakin sählinkiä, jotta huhhuh! Puolet videosta on sitä, että yritän saada Frinin istumaan! Se ei sitten millään meinannut istua - ei vaikka mitä yritin.. Lopulta sitten herkut käyttöön ja menihän sen perse maahan. Ja sitten, kun lopulta sain sen istumaan, niin en huomannut enää katsoa istuuko se edes oikeassa linjassa esteisiin nähden - eihän se istunut, kun juoksi heti ekan esteen ohi ja suoraan putken väärään päähän.. Meni pasmat vähän itsellä pasmat hetkellisesti sekaisin ja ohjasin koiran uudestaan alkuun ja sitten olinkin itse myöhässä, joten taas mentiin putken väärästä päästä :D Lähetin putkeen uudelleen ja sitten alkoi jotenkuten sujumaan.


Seiskahypyllä ohjaukseni oli vähän myöhässä enkä kertonut tarpeeksi ajoissa koiralle, mihin seuraavaksi ja Frinin kaarros menikin tämän vuoksi vähän pitkäksi. Muuten sujui omasta mielestä jopa ihan hyvin, jos tuota alkusähläystä ei lasketa mukaan :D Kuvaajalle kiitokset videoinnista! :)

Tämänkertainen tulosrivi näytti tältä:
Aika 34,25
AV -0,75
RV 10
Tulos 10

Sijoitus 8/10
Radan ihanneaika 35s


Että miten ärsyttävää onkaan, kun Frini haukkuu tuossa istuessaan..! En tykkää..... Meidän pitää ottaa nyt tarkempaan treeniin taas tuo lähtötilanne; siellä istutaan - ja mieluusti hiljaa. Piste. 
Frini on nyt alkanut testailemaan vähän kaikissa asioissa; "onks pakko jos ei taho?". Teini ärkele.
Ja mun on opeteltava juoksemaan. Eikä mun tartte jäädä odottelemaan koiraa, kyllä se mut kiinni saa ;)

2 kommenttia:

  1. rally epiksistä vielä kysyisin,kuinka sä teet esim just tuolla hurtta hallissa,missä sulla on koira rata tutustumisen ajan,onko sulla apu henkilö mukana vai sisähäkissä hallin reunalla,vai autossa,kuinka siellä tapaa olla,saako sisähäkkejä tuoda sisälle ja pitää koiraa parkissa sen aikaa,ajattelin vaan jos ekana esim starttaa niin tuleeko kiirus noutaa koira?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on yleensä kevythäkki mukana, jonka kannan sisälle ja laitan koiran sitten sinne odottelemaan. Toki jos on joku apukäsinä niin voi koiransa siihenkin jättää oottelemaan. Lisäksi tuolla hallissa on muistaakseni seinässä muutamassa kohtaa semmoset koukut, johon koiran saa jätettyä remmistä kiinni. Ja jos on ekana starttivuorossa, niin rauhassa saa koiran hakea ja siinä voi vielä vaikka sanoa toimitsijoille, että tietävät, että ekana rataa suorittava on koiraansa hakemassa. Kyllä siinä hetken ootetaan, että ehtii valmistautumaan :)

      Poista