Ilona

sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Tää hymy, se ei hyydy! ☺

Vaikka vähän vettä satelikin, niin Frinin kanssa lähdettiin aamulla ajelemaan kohti Karijokea ja siellä järkättyjä mätsäreitä. Eipä me sokerista onneksi olla ja Friniäkään ei vesisade haittaa. Luonnollisesti isojen luokkaan osallistuttiin, tuomarin nimeä en nyt tähän hätään muista (en tosin ole varma kuulinkokaan sitä edes). Lapsi&koira sekä JH -kehät tuomaroitiin ensin ja sen jälkeen alkoivat muut kehät pyöriä. Porukkaa ei hirveän paljon ollut paikalle tullut, varmaankin juuri vähän kurjasta kelistä johtuen, mutta kuitenkin niin, että sijoittuminen kehissä ei mikään itsestäänselvyys ollut.

Isojen kehässä meidän parina oli hienosti esiintyvä samojedinkoira. Frinikin esiintyi tosi hienosti; antoi katsoa hampaansa ja käpälöidä muutenkin, eikä väistänyt missään vaiheessa ollenkaan! Joskus on vieraan ihmisen katsoessa hampaita vähän vetänyt itseään taaksepäin, mutta nyt ei tehnyt niin, huippua! Juostiin kehässä yhdessä pari kierrosta ja sitten yksistään edestakaisin ja vielä kerran kierros ympäri. Tuomari valitsi Frinin punaisen nauhan saajaksi ja sitten odoteltiinkin hetki punaisen nauhan saaneiden kehän alkua. Taso siellä oli mielestäni aika kova, tosi moni esiintyi niin hienosti, mitä nyt ehdin välillä vähän vilkaisemaan. Tuomari valitsi kuusi jatkoon ja olikin pieni ylläri, kun tuomari viittoi meidät kehän keskelle eli päästiin siis vielä jatkoon. Siinä sitten pönötettiin hetki ja juostiin pari kierrosta. Tuomari sijoitti neljännen, kolmannen, kakkosen ja me vielä odotettiin tuomiota, kunnes kehäsihteeri ilmoitti, että isojen punaisten ykköseksi tulee tänään pitkäkarvainen collie Frini! Jeeee!

Tämä PUN1 -sijoitushan tarkoitti siis vielä sitä, että meidän matka jatkui BIS-kehään! Siellä jälleen seistiin ja juostiin kehä kaksi kertaa ympäri. Frini ravasi niin hienosti; se katsoi eteenpäin eikä yrittänyt missään välissä napsia lahkeista tms. Ja voi että miten kuuliaisesti se seisoi paikoillaan kaikessa rauhassa, sillä ei ollut aikomustakaan liikahtaa siitä mihinkään suuntaan. Ja melkoisen kauan pitikin seistä, ennenkuin tuomarit saivat päätöksensä sijoituksista tehtyä. Ja taas sijoitettiin kuudes, viides, neljäs, kolmas ja me odoteltiin sijotustamme edelleen. Oltaisiin siis joko kakkosia tai ykkösiä, jestas :D Lopulta Frini kuulutettiin BIS2 -sijalle, vautsi! Voiton vei veteraani-ikäinen havannankoira - onnittelut heille! :)


Vaikka sijoituksia ei olisi tullutkaan, niin olisin ollut SUPERiloinen jo siitäkin, että Frini esiintyi niin hienosti; seisoi maltillisesti, ravasi eteenpäin katsoen ja lahkeita napsimatta! Toki tästä hyvästä oli hienoa saada palkintojakin, mitkä oli oikein loistavat: 20€ lahjakortti, 2kg HHC:n kanariisi nappuloita, pokaali, pari ruusuketta, pari HHC:n märkäruokarasiaa, narupallo, frisbee, kaksi pussia Weekend-sipsejä ja kaksi pussia perunoita. Hihi ^_^

6 kommenttia:

  1. Onnea tätäkin kautta! Frini on selvästi tyytyväinen palkintoihinsa! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Juu, kyllä se kovin ylpeänä tuossa istuskeli palkintokasansa vieressä ;P

      Poista
  2. Jestas, en ookkaan viellä kuullut, että joku ois saanu perunoita mätsäristä! :D Onnea teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, kiitos! :D No joo, kerta se on ensimmäinenkin :p Tosin mä oon joskus nähnyt, kun jossain mätsärissä joku sai palkinnoksi salaattia :p

      Poista