Ilona

sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Mätsäripoppoo Ilmajoella


Päätinpä lähteä eilen illalla vielä äiteen luo yöksi, että päästiin sitten tänään koko karvalauman voimin mätsäilemään Ilmajoelle! Äiteen tyköä mätsäripaikalle on vähän vajaa parikymmentä kilometriä, kun taas Kauhajoelta matkaa olisi tullut reilut 40km. Joten tottakai ajelin jo eilen illalla lähemmäs, että saatiin nukkua vähän pitempään tänään :p

Kyseessä oli siis hyväntekeväisyysmätsäri, jonka tuotot menivät Ilmajoen kunnan nuorisotyölle. Kuten jo sanoin, osallistuin siis kaikkien kolmen karvakorvani kanssa; Frini meni toista kertaa isoihin (outoa...) ja Awa sekä Heta x-rotuisiin. Pakkohan se on kummankin seKopin kanssa osallistua, kun x-rotuisille on luokka erikseen, niitä niin harvoin on :P Isot koirat tuomaroi Pasi Raak ja x-rotuiset Kati Kohtamäki.
Osallistujia x-rotuisissa oli kymmenisen kappaletta ja isoissa nelisenkymmentä - niin punaisen kuin sinisenkin nauhan saaneissa sijoitettiin viisi.















Ensimmäisenä menin kehään Awan kanssa, jolla oli vähän turhan paljon virtaa ja purki sen haukahtelemalla ja vinkumalla. Tuomarin tullessa käpälöimään, Awa peruutti hitusen ja päästi jopa pienen ärähdyksen tapaisen äänenkin tuomarille tämän koskiessa Awan takapäähän. Hampaat antoi katsoa muutaman yrityksen jälkeen. Ravaaminen meni niin ja näin. Pakko sanoa, että itse en ollut neidin esiintymiseen laisinkaan tyytyväinen. Mutta kyllä Awan selkä/takapää taitaa olla jumissa ja kipeäkin - en usko, että se muutoin olisi noin käyttäytynyt.. Tuomari kuitenkin päätti antaa meille punaisen nauhan, mitä kieltämättä ihmettelin suuresti.

Hetan kanssa kehäilyt meni hyvin. Malttoi seistäpönöttää ihan mukavasti pieniä pätkiä. Silloin kun se seisoo paikoillaan, se on aina niin iloinen ja seisoo ryhdikkäästi (useimmiten häntäänsäkin heiluttaa - jos itse olisin tuomari, tykkäisin tosi paljon tuollaisesta esiintymisestä! :D). Ravaaminenkin meni hyvin. Pari kertaa meinattiin vähän alkaa nuuskimaan maata, mutta pienen nakilla houkuttelun jälkeen Hetu alkoi taas ravaamaan. Tuomarikin tykkäsi Hetasta ja antoi meille punaisen nauhan.

Molemmat sekopini saivat siis punaisen nauhan ja mulla oli probleema.. Kysyin sitten, että saisinko mennä Awan kanssa sinisen nauhan saaneiden kehään ja se sopi. Kehässä meitä oli kuusi, ja Awa oli se kuudes (eli tuloksena SIN ei sij.). Aivan oikea päätös tuomarilta! :)
Punaisen nauhan saaneiden kehässä oltiin sitten Hetan kanssa ja siellä neiti jaksoi seistä paikoillaan pidemmän aikaa ja ravaaminenkin sujui. Meidät osoitettiin PUN3 -sijalle :)


Seropien kehä siis onnellisesti ohi ja sitten alettiinkin odottamaan Frinin vuoroa isojen koirien kehän laidalla. Lopulta päästiin kehäilemään; hyvin seistiin paikoillaan ja annettiin käpälöidä ja hampaatkin näytettiin mallikkaasti. Ravaaminenkin sujui. Saatiin tällä esiintymisellä punainen nauha! Nauhakehässä esiinnyttiin samalla tavalla - tuomarin mielestä siis PUN3 -sijan arvoisesti! :)

Lyhyenä kertauksena, jos ei jaksa koko sepustusta lukea:
Awa SIN ei sij. (x-rotu; sai ensin punaisen nauhan, mutta esitin sinisten kehässä päällekäisyyksien vuoksi)
Heta PUN3 (x-rotu)
Frini PUN3 (isot)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti