Ilona

tiistai 2. heinäkuuta 2013

Pentu kursseilee

Pentu on jo 16viikkoa! Mihin tää aika rientää, oikeesti! Tänään soitin eläinlääkäriin ja varailin aikaa tehosterokotuksille. Aika on huomenna, puoli kolmelta. Samalla viedään se pissanäyte kontrollia varten. Hyvin on antibiootit tehonneet ja pentu on pissaillut normaalisti jo pidemmän aikaa. Tarkistetaan nyt kuitenkin vielä, ettei testissä sitten näy mitään.
Punnitsin ja mittailinkin Friniä jälleen; 46cm ja 11,8kg!
Painoa sille tulee jokseenkin hitaanlaisesti, mutta eipä se miltään rimpulalta tunnu, joten eiköhän se ihan ok ole. Kasvaa kun kasvaa, "hitaasti" mutta varmasti :D
Uutta pönötyskuvaakin piti tietysti ottaa ja tällä kertaa se oli yllättävän helppoa! Nätisti Frini seisoi paikoillaan ja kuva tuli napsaistua:
16vko ~ 46cm / 11,8kg
Illalla lähdettiin ajelemaan isseen luo, jonne jätin Awan ja Hetan siksi aikaa, kun Frinin kanssa mentiin Seinäjoelle pentukurssille. Siskoni Miia tuli meidän mukaan napsimaan valokuvia harjoittelustamme :p
Alkuun taas otettiin katsekontaktia omatoimisesti, jotta saan Frinin huomaamaan, että nyt oltais taas tekemässä jotain kivaa. Nopeasti neiti otti kontaktia ja keskittyi vain muhun. Ihana pieni (oonkohan sanonu tuon jo tarpeeksi monta kertaa? No en! :D)

Ensimmäisenä tehtävänä oli saada koira ottamaan kontaktia kävellessä, että se kirsu ei laskisi maan hajuja haistelemaan vaan pysyisi ylhäällä ja koira seuraisi ohjaajaansa. Tämä meni hyvin. Frini otti kontaktia koko ajan, eikä se nenu tainnu laskeutua maahan oikeastaan kuin pari kertaa, mutta pienellä huomautuksella sitten jatkoi keskittymistä muhun.
Tämän jälkeen harjoiteltiin sitä, että koira olisi lenkilläkin koko ajan kuulolla vaikka pääsisikin remmissä vähän pidemmälle. Otettiin itse remmin päästä kiinni ja annettiin koiran mennä niin pitkälle kuin pääsee. Jos remmi kiristyi, tehtiin käännös ja palkattiin koira, kun se oli vierellä. Frini tosin ei kauhean kauas lähtenyt, oikein yrittämällä piti yrittää, että saisin sen vähän kauemmas käymään välillä :'D Noh, ihan hyvä varmaan noin kuitenkin. Parempi vain kun pysyykin vieressä remmissä lenkkeiltäessä.
Seuraavana vuorossa oli luoksetulon harjoittelua. Jätettiin pentu kouluttajalle liinaan kiinnitettynä ja itse mentiin nurkan taakse piiloon ja huikattiin koiraa tulemaan luo. Frini lähti innoissaan, mutta ensimmäisellä kerralla kaartoikin kohti Miiaa :D Luuli vissiin, että Miia sitä huuteli. Huikkasin Friniä uudelleen ja sitten se jo nurkan takaa ilmestyikin onnellisen näköisenä "mä löysin sut!" :D Otettiin vielä toisenkin kerran samainen homma ja sitten Frini tulikin heti kerralla luokse, yhtä iloisena kuin aina ennenkin. Kouluttaja sanoi, että nyt Frini hahmotti ja muisti heti mistä sitä kutsuttiin.
Luoksareiden jälkeen harjoiteltiin odottamista. Laitettiin herkku maahan ja ei annettu koiran sitä ottaa vaikka se miten siihen herkulle olisi pyrkinytkin. Pidettiin pannasta kiinni ja odotettiin mitään sanomatta, että koira rauhoittuu odottamaan ja sitten annettiin lupa ottaa kyseinen herkku. Laitoin nakin maahan ja tottakai Frini sitä muutaman kerran yritti kurottaa, mutta äkkiä jäi odottamaan ja kysyi katseellaan lupaa ottaa herkun ja luvanhan se sitten jo saikin.
Seuraavaksi ohjelmassa oli maahanmenon opettelua. Ollaan tätä harjoiteltu hieman, vielä tosin ei ihan käskystä osaa mennä, mutta käsiavun kanssa kyllä. Ohjeistusta saatiin tähän, että mun kannattaa laittaa herkkukäsi melkeinpä pennun etujalkojen väliin ja ns. työntää taaksepäin. Nyt tein sillä tavalla, että pidin kyllä kättäni pennun etujalkojen edessä, mutta siirsin kättäni eteenpäin, jolloin koirakin venytti itseään mukana. Eihän sillä muuten niin väliä ole, mutta tokoa ajatellen olisi hyvä, että koira tosiaan menisi ihan hissinä maahan, eikä liikuttelisi jalkojaan mihinkään suuntaan maatessaan. Parempi siis opetella jo näin aikaisessa vaiheessa oikea tapa, ettei sitten myöhemmin tule hankaluuksia, kun jo toinen tapa onkin opittuna. Onneksi on muita ihmisiä, jotka huomaa tuollaiset jutut ja vielä sanoo niistä! Enpä olisi itse (taaskaan) huomannut omaa mokaani ^^'
Loppuun otettiin vielä "kosketusalusta"-treeniä. Kosketusalustana toimi tällä kertaa oma käsi. Koiran siis piti kuonollaan koskea käteen, josta sitten sai palkan. Mukavasti neiti tämänkin homman hoksasi! Lopulta teki niin, että heti kun oli koskenut käteeni ja saanut palkan, kosketti uudelleen ja palkkaa tuli.. Tosi nopeaan tahtiin :D

Kotiin päin lähdettiin ajelemaan ja siinä ajellessa päätettiin siskon kanssa, että käydään vielä Seinäjoen keskustassa jätskillä. Haettiin jätskit kioskilta ja mentiin torin laidalle istuskelemaan. Frini katteli maailman menoa ihmetellen; skeittipojat oli sen mielestä kamalan kiinnostavia ja outojakin, kun hyppivät joillain ihmeellisillä laudoilla, joissa oli pyörät alla! Niitä se katteli tovin kamalan tomerana ja päätään puolelta toiselle kallistellen. Lopulta kuitenkin rentoutui istumaan/makaamaan jalkojen juureen.

Päästyämme isseen luo, hain Awan ja Hetan samantien kyytiin ja lähdettiin Kurikkaan äiteen luo. Miia asustelee nyt siellä "vaihteeksi" ja jätin sille sinne Hetan seuraksi. Täällä Kauhajoella sitä nyt sitten elellään loppuviikko kahden koiran voimin. Outoa! Äkkiä sitä on tottunut siihen, että noita koiria on kolme :')

2 kommenttia: