Ilona

lauantai 25. toukokuuta 2013

Koiramieltymyksiä

Nappasin tämän kyselyn Hullunmyllyä kera koirien -blogista. Kyseisen blogin kirjoittaja on kysymykset itse kehitellyt ja toivoi, että mahdollisimman moni koiraihminen niihin vastailisi. Otin haasteen vastaan ja tässä siis vastauksia kysymyksiin:

1. Mitkä ovat tällä hetkellä lempirotujasi?
- Pk collie, lk collie, bordercollie, australianpaimenkoira, shetlanninlammaskoira, suomenlapinkoira.. Niitä on monia :)


2. Salainen haaverotusi?
- Jos kertoisin, se ei enää olisi salainen ;) Ei vaan, tykkään erittäin paljon bc:sta, myös husky on kovin mielenkiintoinen rotu.. Tuskinpa kuitenkaan koskaan näitä rotuja tulen omistamaan, saahan sitä haaveilla :p


3. Lempikoiraharrastuslajisi?
- Jaa'a.. Juuri mitään lajia ei ole tullut testattua mitenkään "vakavamielisesti" ainakaan vielä, muttaaaa... TOKO, siitä on aina hyötyä, arjessakin. Agilityä en ole itse kokeillut vielä, mutta se kiinnostaa. Näyttelyt/match show't -> tykkään. Rallytoko, paimennus, vetoharrastus & koiratanssi ovat myös ihan mielenkiintoisten harrastusten listalla.. Olipas tämä nyt vähän ympäripyöreä vastaus, koska mulla ei ole mitään yhtä tiettyä lempparia näissä.

4. Inhokkilajisi? Miksi?
- Ömm.. En tiiä! Vaikea sanoa.. Mutta jos nyt joku laji pitää sanoa, niin ehkä sitten suojelu vois olla semmoinen "inhokki", koska ei ihan taida kuulua näiden "mun rotujen" pääharrastuslajeihin :P Katsoa kyllä tykkään tuotakin lajia, että ei se siinä mielessä inhokkikaan ole.. :D

5. Mitkä ominaisuudet koet tärkeinä koirassa?
- Helppo motivointi/palkattavuus; Mukavaa jos koira palkkautuu lelulla, kehulla ja rapsutuksella eikä vain herkuilla.
Avoimuus, riittävä rohkeus; ei vierasta uusia ihmisiä, tilanteita, paikkoja tms. Ei kuitenkaan liian rohkeakaan saisi olla; osaa siis käyttää aivojaan, mikä on turvallista ja mikä ei.
Sosiaalisuus; osaa puhua koiraa.
On-off; Silloin kun tehdään jotain, tehdään innolla ja hyvällä fiiliksellä, ja silloin kun ei tehdä mitään, osataan myös rauhoittua & rentoutua.

Keskittymiskyky koulutustilanteissa myös ihan mukava juttu :]

6. Rotu/roturyhmä, jota et voisi koskaan ottaa, miksi?
- FCI4; Mäyräkoirat ei miellytä vaikka tapaamani mäyrikset ovatkin olleet kivoja. FCI10 -ryhmästäkään en itselleni koiraa hankkisi, vinttarit vaan ei ole mun juttu eikä myöskään terrierit (FCI3). Ja tuskinpa FCI9 -ryhmästäkään koskaan tulen mitään rotua omistamaan; villakoirat -> ei kiitos; se turkki.. Ja tämän ryhmän rodut ovat turhan pieniäkin makuuni (Hetahan (säkäkorkeudeltaan 40cm) on jo siinä rajoilla, etteikö olisi turhan pieni ^^'). Ja löytyyhän noista muistakin ryhmistä rotuja, joita en missään nimessä ottaisi. Esimerkkinä vaikka laumanvartijat, napolinmastiffi, lyttykuonot, nypittävät rodut, molossit jne..

7. Jos et voisi ottaa koiraa, minkä eläimen ottaisit?
- Kani. Rotuna hermeliini, kääpiöjänis, kääpiöluppa tai leijonanharjas :)

8. Lapsuuden koirarotuhaaveita?
- Hmm.. Niitä on ollu ihan valtavasti.. Ekana tulee mieleen mm. kultainennoutaja, alaskanmalamuutti, bordercollie, "lassie" :D ...

9. Koiriin liittyviä intohimoja/pakkomielteitä?
- En ihan pakkomielteeksi lukisi, mutta pantahulluus :D Aina kun näkee kaupassa jonkun hienon, ihanan värisen, söpön pannan, tulee fiilis "pakko ostaa, tuo olis niiiiin hieno Awalla, ja tuo sopis Hetalle! Oi, tää on ihan Frinin väri!" :D Onneksi järjen ääni huutaa taustalla lujaa, että "ei sun koiras tartte sitä pantaa, niillä on jo tarpeeksi monta hyvää pantaa!" :D

10. Millä teemalla nimeät koiran?
- Ömm.. Sillee, et mikä nyt sitte kuulostaa kivalta omaan korvaan ja sopii kyseiselle koiralle. Tykkään vähän erilaisemmista nimistä. Nimi pitää olla helppo lausua ja mielellään 2-tavuinen. Lyhyt ja ytimekäs nimi siis. Mitään sen kummempaa teemaa mulla ei nimeämisiin ole.



4 kommenttia:

  1. voisin itekin tehdä tämän kyllä ! ^^ osa vastauksista yllätti mut, varsinki toi mäyrisjuttu ! :D vaikka toki oon huomannu että harva ottais XD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikun tekemään! :)
      Hehee, juu onhan ne mäyräkoirat sinällään ihan kivoja ja hauskan näköisiä, mutta en mä itselleni semmoista "maastonakkia" ottaisi :p (ne on liian pieniäkin = matalia). ♥ Tykkään enempi vähän isommista koirista (Heta tosin on poikkeustapaus :P)

      Poista
    2. No Heta menee kissasta joten sitä ei lasketa ;)

      Poista